Omtanke. Passion. Hantverk. 

 

Qvillinge Ekologoiska är ett småskaligt fermenteri strax utanför Norrköping. Vi har bryggt ekologisk, opastöriserad och ofiltrerad kombucha sedan 2013. Under vårt tak jäser vi också jun, mjöd, kimchi och andra syrade grönsaker. Vi gör det traditionellt och hantverksmässigt, med omtanke utan några genvägar.

 

Vi använder endast råvaror av högsta kvalitet, i första hand det som finns i närområdet, och det är en självklarhet för oss att vara ekologiskt certifierade. Vilket också blir en garanti till dig att vi följer regelverket för ekologisk produktion. Vi fokuserar mycket på smakupplevelsen och att våra produkter ska vara både goda och välgörande. Vi låter det ta tid för att smak och syror ska hinna utvecklas till fullo. Vår verksamhet finns strax utanför Norrköping, på Kvillinge Prästgård, där familjen odlar ekologisk potatis, bär och grönsaker, microgrönt som ärtskott och senapsört. På gården bor också några kor, får, getter, hönor, ankor och kaniner, och så har vi en härlig gårdsbutik med säsongens alla läckerheter.

 

 

Hur allt började.

 

Allt startade vintern  2012 när Qvillinge Ekologiskas grundare Camilla Karlsson hälsade på sin kusin Katarina i San José i Kalifornien. I Katarinas kök, på en av köksbänkarna, stod en stor glasburk med ett färgglatt tyg fastspänt över öppningen. Från burken kom en lite stickande, men ändå söt doft som påminde om vinäger eller ättika. När Camilla Iyfte lite på tyget såg hon en manetliknande sak som flöt på ytan av den gulaktiga vätskan som var burkens innehåll. Katarina menade att den där vätskan skulle Camilla dricka för att få ordning på sin ständigt krånglande mage. Och alla som har haft långvariga magproblem vet att det finns inget som inte är värt att testa. En krånglande mage gör sig alltid påmind.   

 

Sagt och gjort, Camilla började att dricka det som visade sig vara kombucha och hon blev lite förvånad över att magen inte reagerade på det hon drack. Vilket den alltid annars gjorde. Efter cirka två veckor i soliga Kalifornien var det dags att åka hem till Sverige och väl hemma i Norrköping började Camilla själv att brygga denna dryck. Hon kände att den gjorde något positivt med hennes mående. Magen trilskades allt mer sällan, perioderna av välmående blev längre och längre. Kombuchan hade kommit för att stanna i hennes liv. 
 

 

Vår Övertygelse.

 

Kärnan i Qvillinge Ekologiska är övertygelsen om att ekologiska livsmedel, som är omtänksamt producerade, främjar både den egna hälsan och hur vår värld mår. Och det tycker vi är väldigt viktigt. Vi är alla delar av något större, och vi behöver förvalta det vi har med kärlek och respekt. För vår egen skull, för andras skull och för framtidens skull. Att prioritera ekologskt odlade råvaror är att visa omtänksamhet och vi hoppas kunna inspirera dig att välja med omtanke. 

Det vi erbjuder är ganska unikt. Ett brett sortiment av produkter som är så lite processade som möjligt. Alla våra produkter är fria från e-nummer, färgämnen, konserveringsmedel, emulgeringsmedel, aromämnen, tillsatta vitaminer och näringsämnen samt andra industriella  tillsatser. De är även opastöriserade och ofiltrerade. Precis som äkta kombucha, jun, mjöd och syrade grönsaker ska vara.