The Champagne of Kombucha.
Jun brukar kallas för "the champagne of kombucha" och är med sina pärlande bubblor ett trevligt och hållbart alkoholfritt alternativ. Jun har precis som kombucha en lång tradition bakom sig, och är på samma vis proppfylld med goda bakterier. Jun bryggs traditionsenligt på grönt te och med honung istället för med socker, och just honungen utmärker sig i smaken och vissa likheter med mjöd finns. Vi är så glada att kunna erbjuda denna lyxiga och unika dryck, gjord på ekologisk och närproducerad honung från Östergötland.
Vi smaksätter vår jun med ekologiska eller vilda bär, frukter, kryddor, blommor och örter. Vi brygger varje batch för hand, på det rätta sättet och låter fermeteringen ta sin tid för att organiska syror och goda bakterier ska hinna utvecklas. Vi har hittat de bästa och finaste teerna som vi använder och våra smaksättningar är noga utvalda för att skapa en unik smakupplevelse. Den är lätt kolsyrad och avnjuts bäst kall, gärna i ett fint glas. Buteljerad på glasflaska för att undvika läckande kemikalier från plast. Inga artificiella tillatser, extrakt, konserveringsmedel eller aromer. Den är heller inte pastöriserad eller filtrerad och har en hållbarhet på ca 6 månader i kyl.