Det perfekta tillbehöret. 

Mjölksyrade grönsaker har inget med mjölk att göra utan kallas så eftersom det är olika mjölksyrebakterier som förvandlar en färsk grönsak till en syrad. På alla livsmedel finns levande jäst- och bakteriekulturer och under rätt förhållanden kan dessa bakterier och jästorganismer konservera och utveckla komplexa smaker.
Syrning har använts i tusentals år för att förhöja smaker och förlänga hållbarheten på råvaror, och då syrade grönsaker innehåller miljontals goda bakterier, mår vi ofta bra av att äta dom. Enligt oss passar syrade grönsaker till det mesta. Krispigheten och syran förhöjer många maträtter så som grillat, pizza, pasta, potatisrätter, grytor eller som smaksättare i såser, soppor och marinader.
Vi använder väldigt mycket från den egna gården i våra syrningar, bl a vitkål, betor, brysselkål, bönor och blomkål, och det vi inte själva odlar köper vi från närliggande gårdar. Endast ett fåtal av ingredienserna kommer långt härifrån, bland annat ingefära och citron, men allt är såklart eko certifierat.
Flera av våra produkter har kammat hem fina priser i SM i mathantverk. Vår syrade gurka tog SM silver 2021 och vår kimchi Hot Lemon tog samma år bronsmedalj. Två av våra syrade chilisåser har också tagit medaljer, guld för såsen Padron och silver för Stallsbergs röda. Prova och se vilken som blir din favorit.