Råvaran spelar huvudrollen. Odlad med omtanke. 

På nästan alla av våra produkter hittar du den gröna flaggan med vita stjärnor, som visar att vi är eko certifierade enligt reglerna för EU ekologiskt. Ett fåtal av våra produkter bär inte certifieringsflaggan, då de innehåller vilt växande blommor, blad eller örter, oftast plockade i våra närliggande skogar eller från den egna köksträdgården. 

 

Våra syrade chilisåser är en smakexplosion som får dig att längta efter mer. Alla är gjorda på noga utvalda chilisorter som var och en bidrar med sin egna unika smak. Såserna innehåller också lök och vitlök för att runda av och skapa en fyllighet i smaken. Alla råvaror är härodlade, och det kompromissar vi inte med. Att innehållet kommer från närliggande gårdar gör gott både för miljö och smak. 

 

Padron.

Pimiento de Padron är en vanlig chilisort du ser i mataffärerna på sommaren. Med sin milda smak är den populär att grilla och serveras ofta strösslad med havssalt. När vi syrar chilin tillsammans med lök, vitlök och salt får vi en härlig syra som matchar bra med sötman, sältan och hettan, och just denna smakkombination gör att vår chilisås är ett gott tillbehör till de flesta maträtter. 2018 tävlade vi för första gången i SM i Mathantverk, och då tog vi hem guldet med denna sås i kategorin Matsås. Fantastiskt! Jag beskiver hettan i denna sås som medelstark.

 

Stallsbergs röda. 

Espelette är en fransk chilisort som är områdesskyddad, precis som champagne, men som får odlas i hela världen ändå. Den får bara inte saluföras under namnet Espelette. Utanför Motala i Östergötland odlas denna chilisort och har då fått det tjusiga och passande namnet Stallsbergs Röda. Även i denna chilisås har vi lök och vitlök, och smaken är djup och komplex. Färgen är underbart vacker och den blir en fröjd både för gommen och ögat. Väldigt god som smaksättare i kalla såser eller drizzla över wrapen för maximal smakupplevelse. Även här har vi tagit medalj, det blev ett silver i SM i Mathantverk 2020. Jag beskiver hettan i denna sås som stark.      

 

Chipotle.

Vad är en sommar utan grillad mat? Och vilket är det bästa grilltillbehöret? Enkelt, det är vår syrade chipotle chilisås. Chipotle betyder faktiskt rökt chili, och det är precis det vi har gjort. Varje sensommar laddar vi röken med körsbärsträ och röker ett gäng Pimiento de Padrones. Sen syrar vi den med färska Padrones, lök och vitlök och efter ett antal veckor har vi kanske den godaste grillsåsen du har smakat. Behöver jag nämna att den även är löjligt god att smaksätta marinader och andra såser med? Och att den funkar året om. Jag beskiver hettan i denna sås som medelstark.

 

Hot lemon.

Här har vi tagit i ordentligt. Chilisorten Hot lemon är gudlomligt god med sin citruston, och vrålhet. För att jag överhuvudtaget ska kunna njuta av denna sås har vi haft i söta och goda höstäpplen för att balansera hettan. Med sin pippigula färg lyser den upp vilket tråkigt kylskåp som helst. Ät den gärna till asiatiskt inspirerade rätter, tacos eller för att sätta sting på pastasåsen. Jag beskiver som sagt hettan i denna sås som väldigt stark.   

 

Grillsås. 

Denna sås är ingen chilisås men den är en värdig utmanare till vår chipotle sås. Gjord på paprika, lök, vitlök och ett uns rökt chili. Den här såsen är det lätt att ta slut på. Paprikasmaken är tydlig och hettan är minimal. Använd den som ketchup eller ajvar. Vansinnigt god på burgare. Jag beskiver hettan i denna sås som väldigt mild.