Korea. Sverige. Kvillinge.

Kimchi kallas ibland för Koreas "nationalrätt" och har hittat sina fantaster över hela världen. Kimchi är traditionellt en blandning av mjölksyrade grönsaker som består av kål, lök, vitlök, ingefära och chili.

 

Det finns en mängd varianter på kimchi och kimchirecept och vi har tagit fram en blandning där våra svenska råvaror får utrymme att glänsa med sina smakvariationer. Det som utmärker vår kimchi är att den är gjord på de finaste närodlade och ekologiska grönsakerna, burkarna är välpackade och smaken vill man bara ha mer av. Vi gör 3 olika kimchivarianter, Original som är mild i smaken, Chipotle som har en härlig rökig smak samt Hot lemon som har en fruktig hetta.

 

Förutom att smaka gott så gör kimchi även gott. Det finns en del forskning som visar på att en god tarmflora hänger ihop med ett mentalt gott mående, det pratas om kopplingen mellan hjärnan och tarmen. Kimchi och syrade grönsaker innehåller en stor mängd och variation av goda bakterier som vi ofta behöver för att må bra och känna balans i kroppen. Ät gärna kimchi som tillbehör till grillat, toppa soppan med lite eller blanda den tillsammans med fraiche, en skvätt honung och lite örtsalt.